Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Her vil det kontinuerlig bli publisert stoff fra WPC 2016!


Sterkt dikt om Muhammad Ali

Maryum "May May" Ali, Muhammad Alis eldste datter fremførte diktet "Pearl" under åpningsseremonien. - Dad, you are a pearl embedded in the oyster of life.


Audun Myskja presenterte "Levanger-prosjektet" under WPC

Musikkterapeut og lege Audun Myskja presenterte som eneste nordmann og med engasjement og omtanke for brukerne, et unikt norsk parkinsonprosjekt for deltakere under World Parkinson Congress. Se video hvor Myskja forteller om det enestående "Levangerprosjektet" som har pågått over flere år.


Rune Vethe oppsummerer WPC

- Nyttig og lærerikt, sier Rune Vethe, som har deltatt på World Parkinson Congress 2016. Se Runes oppsummering av arrangementet.


Gode resultater ved ny behandling

14.10.2016

Professor Andres Lozano ved Universitetet i Toronto (Canada) presenterte i sitt foredrag "What is new in DBS - a clinical perspective : Notions of decision making, early vs. late" at i Toronto behandles nå tremor ved å sende ultralydbølger inn i hjernen for å drepe celler som fører til tremor.

Les mer...

Reidar Saunes oppsummerer WPC

WPC 2016 - Fellesskap og optimisme: Reidar Saunes deltok på World Parkinson Congress i Portland, Oregon, hvor det siste innen en rekke parkinsontemaer har blitt presentert. Se hans oppsummering.


Tannhelse og parkinson

14.10.2016

Tenker du på tannlegen som en viktig del av ditt behandlingsnettverk? Tannlegen ser dine bivirkninger som munntørrhet, svelgeproblemer og økt spyttproduksjon. Dette er nyttig informasjon for deg og din nevrolog.

Les mer...

Trygve Andersen oppsummerer WPC

07.10.2016

Nestleder i Norges Parkinsonforbund Trygve Andersen deltok på WPC 2016 i Portland. Se video hvor Trygve oppsummerer sine inntrykk fra kongressen.

Les mer...

Diskuterer du ikke-motoriske symptomer med nevrologen?

04.10.2016

James Parkinson beskrev noen av de mange ikke-motoriske symptomene allerede i 1817. Likevel har de motoriske symptomene vært de som har definerent sykdommen og de det har vært forsket mest på gjennom de siste 200 årene. Professor i nevrologi K Ray Chaudhuri mener at Parkinsons sykdom kan deles i syv undergrupper basert på hvilke ikke-motoriske symptomer som er dominerende.

Les mer...

Blir du svimmel når du reiser deg?

30.09.2016

Ortostatisk hypotensjon betyr blodtrykksfall når man reiser seg. Horacio Kaufmann presenterte på WPC 2016 ulike strategier man kan prøve ut hvis man har problemer med blodtrykksfall, som kanskje kan hjelpe på problemet uten at man må ta ekstra medisiner for å øke blodtrykket.

Les mer...

"Disco needs ya"

30.09.2016

Dyskinesier er en betegnelse på ufrivillige bevegelser. Noen ganger kan de komme av at man har for mye medisiner i kroppen, men slik er det ikke alltid. Tom Isaacs er en av dem som syns han lever godt med dyskinesiene.

Les mer...

Nyhetsbrev


Fylkes- og lokalforeninger