Telemark Parkinsonforening
Skriftstørrelse: A A+ A++

Bli med på årets fineste busstur

Tirsdag 1. september drar vi på busstur til Vemork kraftstasjon på Rjukan. I hele verden er stedet kjent som arena for den mest vellykkede sabotasjeaksjon under den 2. verdenskrig, Tungtvannsaksjonen. 9 norske, unge menn (flere av dem fra Rjukan) tok seg inn på Hydros anlegg på Vemork 28. febr. 1943 og sprengte tungtvannsfabrikken for å hindre tyskerne i å sende tungtvannet til Tyskland for å utvikle en atombombe. Den vellykkede sabotasjeaksjonen ble gjennomført uten at det ble løsnet et eneste skudd. En svært spennende historie.

På hjemveien går turen til Gaustablikk Høgfjellshotell for en bedre middag før vi kjører videre over Gaustaråen til Tuddal.

25.05.2015 | Les mer...

Vårtreffet på Jarseng Sportsstue 30. april

25.05.2015

40 deltakere ble ønsket velkommen av Jens Petter Berg til vårtreff i naturskjønne omgivelser på Jarseng. Jelena Golubovic var dessverre forhindret fra komme, men hun hadde sendt en utmerket «stand-in», for sammen med oss var musikkterapeut Espen Berg Grimsbo som skulle fortelle om betydningen av musikk i terapisammenheng og ta oss med på praktiske øvelser. Espen er førskolelærer og ferdig med master i musikkterapi, mai -15. Han er fra Harstad og har spilt piano i 19 år.

Les mer...

Fint julemøte på Pors klubbhus

Julemøtet ble i år holdt på Pors klubbhus torsdag 4. des. kl 18.00. TA's populære redaktør Ove Mellingen var kveldens gjest. Ove var i storhumør og fortalte humoristisk om sin "gåtur" til Ullevål sammen med NRK`s Eirik Haugen et par uker tidligere da Odd skulle spille cupfinale mot Molde. Han viste mange fine bilder som han hadde tatt rundt i Telemark i forbindelse med sine flotte reportasjer på side 3 i Telemarksavisa. Alt i alt et meget trivelig besøk.

Underholdningen var ved Klara Hansen og Torbjørn Steinhaug fra Melum. De har vært hos oss flere ganger tidligere og er alltid populære innslag i møtene våre.


Les mer...

Det store høstmøtet på Pors klubbhus

25.10.2014

Torsdag 9. oktober 2014.

Bjørn Helge ønsket alle hjertelig velkommen til en innholdsrik kveld. Bordene var nydelig pyntet i høstfarger med minigresskar og kubbelys. Varme høstfarger inne og et røft vær med kraftig tordenvær og regnskyll ute. Godt å sitte trygt inne blant så mange frammøtte til tross for uværet. Siri serverte god lapskaus etterfulgt av kaffe og twist.

Kveldens foredragsholder: Magnar Kleiven.
Lege med egen praksis i 8 år i Langesund, akupunktør, bedriftsøkonom, bedriftslege i Skien kommune, sjefslege i Norsk Hydro. Foredragsholder og forfatter av blant annet boken: "Ikke bland doktor'n borti helsa di". Sammen med ektefellen har han etablert selskapet ViVilJa.

Les mer...