Sør-Trøndelag Parkinsonforening
Skriftstørrelse: A A+ A++

Senterpartiets svar på våre spørsmål om partiets holdning til vår sykdomssituasjon - mottatt 20.08.2017

Senterpartiets svar er sendt oss av Siv Sætran signert av Heidi Greni.

20.08.2017 | Les mer...

Helsepartiets svar på våre spørsmål om partiets holdning til vår sykdomssituasjon - mottatt 17.08.2017

Rehabilitering og kroniske sykdommer er et av Helsepartiets store satsningsområder. Rehabilitering og habilitering har vært et forsømt område i mange år. Da hjelper det ikke å komme med en "Nedkuttingsplan for rehabilitering" som vår helseminister frekt nok kalte en "Opptrappingsplan" ( finansiert av pasientene selv gjennom bl.a. fjerning av diagnoselisten).

Vennlig hilsen

Anita Borgvang - Partisekretær i Helsepartiet ( og fysioterapeut)

20.08.2017 | Les mer...

Arbeiderpartiets svar på våre spørsmål om partiets holdning til vår sykdomsituasjon - mottatt 15.08.2017

Takk for henvendelsen og Arbeiderpartiets politikk for deres gruppe.

Mange av spørsmålene gjelder i stor grad mange kronikergrupper. Vi har mye god politikk på dette, men det gjelder ikke nødvendigvi kun pasienter med hjernesykdommer eller parkinson.

En del av svarene nedenfor blir derfor av noe generell karakter.

Vennlig hilsen

Kari Schrøder Hansen

politisk rådgiver, Arbeiderpartiet

15.08.2017 | Les mer...

Brev til partiene som stiller liste ved Stortingsvalget 2017 Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag Parkinsonforening (STP) er en av 18 fylkesforeninger i Norges Parkinson Forbund - en interesseorganisasjon for personer med Parkinsons sykdom (PS) og deres pårørende

STP har ca 310 medlemmer, de fleste har PS, men vi har også pårørende til PS-pasienter som medlemmer. Vi antar at det er opp mot 1000 personer med denne diagnosen i fylket.

Sykdommen er progredierende, det vil si at alle opplever en gradvis forverring med tiden. De fleste bli diagnostisert i 50-60 års alder, og de fleste oppnår det som kan betegnes som "gjennomsnittlig levealder", dog med et betydelig behov for behandling, og etter hvert - pleie.

12.08.2017 | Les mer...

Parkinson Unity Walk Trondheim 2017 - en suksess og flott markering av saken

Vi la listen høyt for dette arrangementet - og sammen klarte vi det!.

Et flott eksempel på de ressursene vi representerer, og at Trønderbenken sammen er et team som gjør hverandre gode.

Det hele startet fredag 26. mai med en faglig meget interessant konferanse med ca 125 tilhørere, deretter festmiddag med 105 fremmøtte og så toppen av det hele en Unity Walk med et strålende opplagt Ila Brass Band og jublende marsdeltakere med limegrønne t-skjorter for saken.

Marsjen endte opp på Trondheim Torg, hvor konferansier Gøran Sørloth dyktig og på sin sobre måte styrte folkefesten på Torget gjennom tre timer fra kl. 12 til 15. Det er lov å tro at ca 1500 mennesker var innom Torget i løpet av arrangementet, både for å høre på sang og underholdning fra scenen eller for å bli orentert om Parkinson sykdom, behandlingstilbud eller hjelpemidler for trening eller en bedre hverdag. Og siden dette var en famliens dag også, kunne den unge garde utfordre boksgruppa vår eller Byåsen Elite håndball!

29.05.2017 | Les mer...

Opplegget og trasee for marsjen Parkinson Unity Walk 2017 i Trondheim

24.03.2017

Lørdag 27. mai arrangeres Parkinson Unity Walk, en folkefest i Trondheim sentrum, med opptog "på Nordre" og underholdning på Torvet i Trondheim. Vi oppfordrer alle til å delta i marsjen under mottoet FOR FELLESSKAP OG LIVSKVALITET.

Les mer...

Flott start på treningsoppholdet i Spania

03.01.2017 - Lars A Dyrnes

Flott vær og full innsats fra første dag ga en pangstart på treningsoppholdet vårt i Spania. Bildet viser en gruppe på utflukt til den historiske byen Cartagena i Murciaprovinsen.

Les mer...

Treningstur til Costa Blanca, en til to uker i perioden 16.-30. mars 2017

25.10.2016 - Ina og Lars

Når treningsturen er i gang, vil møteaktiviteten være redusert.

Om turen forøvrig: Fokuset på turen til våren vil være livskvalitet og treningsglede! Vi flyr samlet til Alicante med direktefly fra Trondheim. Det vil bli to aktiviteter om dagen. En av timene vil bestå av elementer for yoga med fokus på bevegelighet, avspenning og pust. Den andre aktiviteten vil variere mellom spesifikk Parkinson trening, høyintensitet, bassengtrening, foredrag, sykling og gåturer. En av dagene hver uke vil bli satt av til aktiviteter på egen hånd. Det vil være tre instruktører med på turen, en fysioterapeut, en master i nevrologisk fysioterapi og en yogalærer.

Det er treningssessioner to ganger pr. dag.

Les mer...