Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Hjelpemidler

Det finnes utallige hjelpemidler for alle behov. Når man skal tenke løsninger for enkle problemer, er det mye man kan lage selv uten store problemer. I tillegg finnes det etter hvert godt utvalg i butikker uten at hjelpemidlene nødvendigvis koster så mye. En del hjelpemidler kan du få gjennom det offentlige, andre må man betale for selv.

Disse sidene er under utarbeidelse og kan derfor være litt mangelfulle.

Schaffel

Hardanger Bestikk har produsert en "gaffelskje" - en schaffel, som kan være et nyttig redskap for mennesker med Parkinsons sykdom.

Les mer...

Stemme

Vestfold Audio leverer en stemmeforsterker det har kommet gode tilbakemeldinger på.

Les mer...

Gange

04.02.2011

Parkinsons sykdom kan gi utfordringer i forhold til bevegelse. Hjelpemidlene kan være alt fra vanlige staver til avanserte tekniske løsninger.

Les mer...

Stillingsendring

04.02.2011

Parkinsonisme kan gi utfordringer med stillingsendring. Dette kan handle om å komme seg opp og ned fra stolen eller inn og ut av bilen. Hjelpemidlene er mange, men ikke så godt kjent. Det gjør dessverre at mange ikke etterspør dem.

Les mer...

Mat og drikke

04.02.2011

Hvis du har utfordringer i forbindelse med å spise eller drikke, finnes det mange ulike hjelpemidler. Men det enkleste er ofte å gjøre enkle tilpasninger selv. Prøv å finne et bestikk i butikken som en enklere å holde i, en vannflaske i stedet for et glass hvis du søler mye osv. I tillegg kan man for eksempel gjøre skaftet på kniven tykkere ved å surre noe rundt det. Selv enkle tilpasninger kan gjøre spise- og drikkesituasjonen mye enklere.Bare kreativiteten setter grenser.

Les mer...

Sikring av hjemmet

04.02.2011

De fleste ulykker skjer i hjemmet. Men man kan gjøre mange forebyggende tiltak for å hindre dem.

Les mer...