Oslo Syd Parkinsonforening
Skriftstørrelse: A A+ A++

24. april - Snakk høyere - Hva sier du ?!?

- Logopedi for Parkinsonister

Har du hørt det før? Du snakker så lavt at jeg ikke hører noe av det du sier? Tro oss, det er en stor utfordring for såvel Parkinsonisten som de pårørende - bare med motsatt fortegn.

Men kan vi gjøre noe med det? - Selvsagt sier Seri Linn Erlandsen som har lang erfaring i å bistå folk til et bedre liv og har mange metoder gjennom sin utdannelse i sin VertøyKasse; Hun er Logoped, Kongnitiv Terapeut samt Par- og Familie- Terapeut!

Hun er egentlig lærer med spes ped. og har jobbet i såvel offentlig som priat sektor i vel 15 år. Mange av oss i Oslo Syd kjenner henne og som elev for en stund, vet Seri Linn å sette spor etter seg - fordi det virker!

27.02.2017 | Les mer...

24. april - NAVN I OSLO

- kikkehull inn i historien

Stedsnavn har alltid blitt til for å fortelle hva som ble gjort der, hvordan det så ut der, hvem som var eier eller hvordan det var å være der. Men selv om absolutt alt annet endrer seg opp gjennom århundrene, overlever betegnelsene som egennavn. Derfor er stedsnavn levende kulturminner som står tilbake som «kikkehull inn i historien».

Fordi opprinnelsen til navnene forsvinner og blir glemt, vet vi nok kanskje ikke lenger hva navn som f.eks. «Sagene», «Skillebekk», «Mærradalen», «Makrellbekken» og «Kirkeristen» kommer av. Foredraget «NAVN I OSLO» bygger på Leif Gjerlands nye bok og forteller bakgrunnen for mange av Oslos navn. Sterke a-ha-opplevelser er garantert!

17.02.2017 | Les mer...

Mandagsklubben 2017

Oppstart på nyåret 2017: 9. januar

Denne aktiviteten får stadig større oppslutning fordi vi kombinerer tilpasset trening, sosial pause med noe å bite i og påfølgende hjernetrim med Quiz-innslag og til slutt har vi stemmetrening med logoped:


10:15-11:00 Trim: medisinsk treningsterapi.
11:15-12:00 Sosialt samvær, mat & drikke
12:00-13:00 Hjernetrim med Quiz innslag
13:00-14:00 Stemmetrening med logoped

Møt opp for prøvetime en mandag i Storsalen!

12.01.2016 | Les mer...

Sommertur til Semsvannet

Semsvannet
03.06.2015

Asker og Bærum Parkinsonforening inviterte alle foreninger i Oslo & Akershus på en sommertur til Semsvannet i Asker.

Les mer...

6. feb. 2017 Temamøte

20.09.2016

Etter avvikling av årsmøtet som forventes å ta intill en time, avholdes medlemsmøtet. Til det har vi vært så heltige å kunne gjennønske Karsten Alnæs velkommen og denne gangen med den spennende tittelen:

Rembrandt: En kunstner, et dramatisk liv i Nederlands gullalder

Les mer...

Er det vanskelig å forklare din sykdom til en helsefaglig person?

Hvordan forklare.. !! ??
Hva skulle du ønske spesialister, fastleger og annet helsepersonell visste om din hverdag? Hva med arbeidsgiver, kollegaer, familie og venner? Hvordan ønsker du å bli møtt? Har du opplevd noe på godt eller vondt du ønsker å dele?
.
Jeg heter Hilde Hannah Buvik og har fått arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd for å lage to forestillinger som tar utgangspunkt i tilbakemeldinger fra mennesker som lever med en kronisk sykdom. En for helsepersonell og en for "alle andre". Målet med forestillingene er å skape økt forståelse og aksept for det å leve med noe som aldri går over. Ja, drive folkeopplysning rett og slett.
.
I forbindelse med forestillingen vil publikum få informasjon om de ulike diagnosene som er representert. I tillegg håper jeg å kunne få til en paneldebatt hvor de ulike grupperingene får presentere seg. Målet er at dette skal gavne dere som deltar. Og jo flere som deltar desto bedre blir prosjektet.
.
Derfor trenger jeg din din hjelp:
Les mer...

Dette skjer i Oslo og Akershus

juni
08
Sommer-utflukt 8. juni
(Oslo Syd Parkinsonforening)
Tid og sted er ikke besluttet enda.
sep.
06
MEDLEMSMØTE ONSDAG 6. SEPTEMBER 2017
(Oslo Vest Parkinsonforening)
Vinderen seniorsenter, Slemdalsveien 72, Oslo
sep.
18
Medlemsmøte 18. september
(Oslo Syd Parkinsonforening)
Lambertseter Gård, Langbølgen 2B, 1154 Olso
okt.
18
MEDLEMSMØTE ONSDAG 18. OKTOBER 2017
(Oslo Vest Parkinsonforening)
VINDEREN SENIORSENTER, SLEMDALSVEIEN 72, OSLO
nov.
20
Medlemsmøte 20. november
(Oslo Syd Parkinsonforening)
Lambertseter Gård, Langbølgen 2B, 154 Olso
des.
06
MEDLEMSMØTE ONSDAG 6. DESEMBER 2017
(Oslo Vest Parkinsonforening)
VINDEREN SENIORSENTER, SLEMDALSVEIEN 72, OSLO

Nyhetsbrev


Fylkes- og lokalforeninger