Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Vinnerne av illustrasjonskonkurransen

18. mars ble vinnerne av illustrasjonskonkurransen kåret av fagjuryen Øyvind Jorfald og Geir Børresen.

Fagjuryen Øyvind Jorfald og Geir Børresen
Øyvind Jorfald og Geir Børresen
Foto: Leif M. Kirknes

Det var ikke enkelt å plukke ut fem vinnere blant de 24 bidragene som hadde kommet inn i konkurransen "Illustrer din sykdom". Målet var å plukke ut bidrag som kan brukes både i holdningsarbeid og som hyggelige postkort man kan sende til familie og venner. Norges Parkinsonforbund satte kunstner Øyvind Jorfald og skuespiller Geir Børresen på saken.

Foran peisen i Jorfalds atelier, ble ett og ett bidrag grundig gjennomgått. Børresen leste dikt med innlevelse og Jorfald vurderte hva som ville egne seg godt på prospektkort. Etter diskusjoner, uenigheter, latter og imponert nikking, ble til slutt fem bidrag stående som konkurransens vinnere. Disse har nå blitt trykket opp til plakater og postkort, og resultatet kan du se under.

Inspirert kunstner

Mesterskravøren
Foto: Leif M. Kirknes

- "Da jeg fikk parkinson ble jeg en utmerket skravør", humret Øyvind Jorfald.

Inspirert av konkurransedeltakernes kreative beskrivelser av ulike sider symptomer ved parkinson, kom han på hvordan han som kunsnter opplevde det å få sykdommen. Han hentet fram et bilde han skraverte da han i en periode hadde svært store skjelvinger, og lar oss bruke et utsnitt av dette som postkort i holdningskampanjen. Han har siden hatt en vellykket operasjon som stoppet den verste skjelvingen, slik at han kunne fortsette kunstneryrket.


Konkurransens vinnere

Under ser du vinnermotivene i plakatvariant. Ved å trykke på bildet, får du det opp i et større format. Vinnermotivene kan du også bestille som postkort i nettbutikken eller på telefon 22008300.

Innsendt av Mette Adamsrød
Innsendt av Anne Britt Stapelfeldt
Innsendt av Inger Tømte
Innsendt av Kari Atteraas Grønbekk
Innsendt av Mona Stensrud