Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson

Norge blir første land utenfor USA som grunnleggeren av treningskonseptet PWR! ( Parkinson Wellness Recovery) Dr. Becky Farley besøker for å holde sertifiseringskurs for fysio- og ergoterapeuter. - Dette er en unik mulighet for norske terapeuter til å ta i bruk et nytt fleksibelt treningsverktøy som kan tilpasses ulike funksjonsnivåer. Det vil ha stor betydning for mennesker med parkinson som tilbys denne treningen, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen.

| 15.03.2017 14:27
Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson
PWR! til Norge: Dr. Becky Farley er grunnlegger av PWR! og har 30 års erfaring innen nevrorehabilitering.
Foto: pwr4life.org

Meld deg på til PWR-kurs

Under det amerikanske PWR!-teamets Norgesturné i juni vil det på Rykkinn i Bærum og ved Scandic hotell ved Værnes lufthavn i Trøndelag bli arrangert sertifiseringskurs for fysioterapeuter og ergoterapeuter i PWR! Moves, treningsdelen av det forskningsbaserte treningskonseptet PWR!4Life, som benyttes i behandlingen av mennesker med Parkinsons sykdom.

Unik kursmulighet

Wang Fredriksen ser fram til at norske fysio- og ergoterapeuter nå får muligheten til å bli sertifisert i PWR! Moves.

- Vi setter stor pris på at Dr. Becky Farley kommer til Norge, og at sertifiseringskursene gjøres tilgjengelig for terapeuter her i landet, sier han.

Nå håper forbundet at flest mulig fysioterapeuter og ergoterapeuter vil delta på sertifiseringskurset som vil gi terapeutene unike ferdigheter til å behandle personer med parkinson.

- Utvikling av nye forskningsbaserte treningsmetoder som PWR! og økt tilgang på terapeuter som kan tilby denne treningsformen er viktige bidrag for å gi brukere mulighet til å ivareta funksjonsnivå på en best mulig måte.

Tilpasset alle funksjonsnivåer

Wang Fredriksen har selv vært med på demonstrasjon av PWR! og er begeistret for det han så langt har sett av den praktiske delen av treningsprogrammet.

- Det er flott at det endelig kommer en treningsform som også fungerer for de som har et lavt motorisk funksjonsnivå.


Fleksibel treningsmetode

Han får støtte av fysioterapeut Per Ola Wold-Olsen ved Fram helserehab, som selv har vært i USA og blitt sertifisert i PWR!

- Dette er så individuelt tilpasset at om det er en person med rullator som faller flere ganger i uka og har hatt sykdommen i mange år, eller om det er en nydiagnostisert med full innsikt, så bruker vi den samme tilnærmingen, bare individuelt tilpasset i forhold til motorikken, forklarer Wold-Olsen.

Han peker på at til forskjell fra LSVT, som mange kjenner fra tidligere, er PWR! en treningsform som passer flere fordi den er mer fleksibel.

- Med PWR! har vi fått tilgang til fire basisøvelser som kan gis til alle uansett funksjonsnivå, mens ved LSVT har vi 7 standardøvelser som bare passer noen få, forklarer Wold-Olsen.

PWR!-sertifiseringskursene arrangeres i samarbeid mellom PWR! og Norges Parkinsonforbund.

Les mer om PWR! på deres hjemmeside.

Kilde: pwr4life.org