Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Parkinson tema i TV2 God morgen Norge

I anledning Parkinsondagen vil professor Espen Dietrichs, og Bjørn Erik Kristiansen (bildet) delta i programmet TV2 God morgen Norge 11. april.

Gjest i TV2 GMN: Bjørn Erik Kristiansen er onsdag 11. april gjest i TV2 God morgen Norge.

Dietrichs og Kristiansen er gjester i TV2s studio i Oslo, og skal snakke om Parkinsons sykdom. Innslaget med Dietrichs og Kristiansen kommer etter nyhetene kl. 07.30 onsdag 11. april.

Professor Espen Dietrichs deltok også i «TV2 God morgen Norge» i 2009. Les svarene her som Dietrichs ga i TV2s nettprat etter sendingen i 2009.

Holder foredrag i Gamle Logen

Dietrichs og Kristiansen skal holde foredrag under Norges Parkinsonforbunds markering av Den Internasjonale Parkinsondagen i Gamle Logen 11. april. Arrangementet starter kl. 15.00.

Espen Dietrichs:

Dietrichs er lege, hjerneforsker, spesialist i nevrologi og faglitterær forfatter. Han er professor ved Universitetet i Oslo og sjef for Nevrologisk avdeling ved OUS. Han har bakgrunn som eksperimentell hjerneforsker, men har siden slutten av 80-tallet arbeidet med behandling av pasienter med forskjellige hjernesykdommer. Dietrichs har medisinsk doktorgrad, dr. med. Han har skrevet flere fagbøker, og fikk i 1995 Brageprisen sammen med Leif Gjerstad for «Vår fantastiske hjerne».

Bjørn Erik Kristiansen:

Kristiansen fikk Parkinson-diagnosen i 2007. Han deltar aktivt i trening og friluftsliv, og går sine egne veier når det gjelder å prøve ut nye treningsformer. Han mener friluftsliv, trening og aktivitet holder sykdommen i sjakk. Kristiansen er utdannet lege. Sønn av tidligere KrF-leder Kåre Kristiansen.