Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Over 100 spørsmål til nevrologen

Det var stor interesse for å stille nevrolog Arnulf Hestnes spørsmål under dagens nettmøte, hvor de ble sendt inn over 100 spørsmål om ulike temaer knyttet til parkinson. Mange var spesielt opptatt av medisinering.

Mange var opptatt av ulike sider ved medisinering under dagens nettmøte med nevrolog Arnulf Hestnes.

Les alle spørsmål og svar fra nettmøte.


På spørsmål om det har kommet nye medisiner som stoppe den videre utvikling av sykdommen, svarte Hestnes at det har skjedd lite revolusjonerende på mange år, men at det forskes mye.

- Vi håper alle på et gjennombrudd i løpet av noen år, forteller han.

Er det sammenheng mellom B12-mangel og parkinsonisme? Ja. Levodopa (i Sinemet, Stalevo og Madopar) øker behovet for vitamin B12 og det er ganske vanlig at parkinsonpasienter trenger B12-tilskudd, forklarer Hestnes.

Kosthold, søvn, smerter, infeksjoner, fall og førerkort var i tillegg til medisiner noen av de områdene flest spørsmålsstillere var opptatt av.

Hestnes vil utover i uken besvare flere spørsmål som det ikke ble tid til å besvare i det to timer lange nettmøte i dag. Du kan følge med på svarene her.

Du kan hele året benytte vår SOS-tjeneste, hvor du kan stille spørsmål til en rekke fagpersoner. Benytt kontaktskjema her.

Nettmøtet er en del av prosjektet "Lett på nett", som er støttet av ExtraStiftelsen.