Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Spennende parkinsonforskning

I siste utgave av Parkinsonposten kan du lese mer om den omfattende parkinsonforskningen som pågår ved Rikshospitalet. - Først og fremst er målet å forstå hvilke mekanismer som er involvert i sykdommen, forteller Mathias Toft.

Spennende parkinsonforskning
Parkinsonposten 01-2017 er nå ute.

Sammen med kollega Lasse Pihlstrøm forsker Toft på genetikk og parkinson. - De genetiske risikofaktorene hver for seg bidrar veldig lite til sykdomsrisiko hos den enkelte. Men hvis man forstår hva faktorene gjør, kan man forstå hvilke gener, hvilke proteiner og hvilke mekanismer som er involvert, forklarer Toft.

Basisen for forskningen i prosjektgruppen ved Oslo universitetssykehus er deres egen biobank bestående av blodprøver fra 500 personer med Parkinsons sykdom og en like stor kontrollgruppe.

Lasse Pihlstrøm forklarer hva som motiverer han i forskningsarbeidet. - Jeg lever lenge på å oppdage nye ting som ingen i verden visste fra før av. Forskere er jo sannhetssøkende, vi prøver å finne ut hvordan ting er. Følelsen det gir å tenke at NÅ har jeg er resultat som bringer verden bitte litte grann videre, DETTE har man ikke visst før... Det er veldig få slike dager, men det er veldig gøy når det skjer!

Les Parkinsonposten 01-2017.


Hele reportasjen fra forskningslaben på Rikshopsitalet finner du på side 10-15.

Du kan også i siste utgave av Parkinsonposten blant annet lese mer om Parkinson Unity Walk 2017, søvn og parkinson, impulskontrollforstyrrelser, ParkinsonNet og egenandeler for fysioterapi.

Du får også en oversikt over kommende arrangementer du kan melde deg på.