Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Nyheter

Nyhetsbrev fra Norges Parkinsonforbund

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å skrive inn din e-postadresse i feltet nedenfor.Nytt tilbud: Stemme- og fysisk trening i grupper

Som en del av "Asker-prosjektet, et samarbeid mellom Norges Parkinsonforbund, Asker kommune, Høgskolen i Sørøst-Norge og flere fagpersoner, lanseres det i september et nytt treningstilbud i Asker hvor det fokuseres på stemme- og fysisk trening i grupper for mennesker med parkinson.

Les mer...

God sommer!

Forbundskontoret holder sommerstengt i juli-måned. Ved viktige henvendelser kan du kontakte oss på epost post@parkinson.no. Du kan hele døgnet ringe Helsetelefonen dersom du trenger medisinsk rådgivining

Les mer...

Givende å være likeperson

- Det å være likeperson er veldig givende, morsomt og interessant, forteller Anne, som har vært likeperson i 15 år. Vil du gjøre en frivilig innsats for andre som lever med parkinson i hverdagen? Vi arrangerer kurs for både nye og erfarne likepersoner 15. - 17. september. Meld deg på i dag!

Les mer...

Over en million kroner i prosjektstøtte fra ExtraStiftelsen

15.06.2017

Vi er takknemlige for å motta finansiering til 4 nye prosjekter fra ExtraStiftelsen. Med dette skal vi utarbeide en podkastserie, utvikle informasjonsmateriell om trening og arrangere ulike aktivitetsdager. Vi gleder oss!

Les mer...

Parkinson Unity Walk-suksess i Trondheim

Vi gikk sammen for fellesskap og livskvalitet under helgens Parkinson Unity Walk Trondheim 2017. Arrangementet samlet mange mennesker fra hele landet, og vi fikk markert parkinsonsaken på en positiv måte.

Les mer...

ExtraExpress: Tidenes tildeling

ExtraStiftelsen har gjennom tilskuddsordningen ExtraExpress gitt Oslo og Akershus Parkinsonforening og Sør-Trøndelag Parkinsonforening støtte til å gjennomføre aktiviteter innen dans, sykling, kulturtreff og friluftscamp. Aldri tildligere har så mange parkinsonprosjekter i regi av foreningene fått støtte.

Les mer...

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

- For oss er dette en gledens dag på alle måter. Det er fantastisk at vi har klart å samle de som har utviklet dette i Nederland, norske myndigheter, politikere, fagmiljøene og brukerorganisasjoner. Dette må bli bra, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen i Norges Parkinsonforbund, etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie offisielt lanserte en norsk versjon av den nederlandske ParkinsonNet-modellen her i landet.

Les mer...

Ny filmserie: Livet med parkinson

Se vår nye animasjonsfilmserie "Livet med Parkinson", som handler om en helt vanlig familie på fire der pappa får Parkinsons sykdom. De seks gripende filmene beskriver ulike symptomer ved sykdommen.

Les mer...

Spennende parkinsonforskning

Spennende parkinsonforskning

I siste utgave av Parkinsonposten kan du lese mer om den omfattende parkinsonforskningen som pågår ved Rikshospitalet. - Først og fremst er målet å forstå hvilke mekanismer som er involvert i sykdommen, forteller Mathias Toft.

Les mer...

Nettmøte med nevrolog

Den erfarne nevrologen Arnulf Hestnes har i dag besvart spørsmål i nettmøte. Det kom inn svært mange spørsmål til Hestnes. Du kan lese alle spørsmål og svar her.#uniteforparkinsons markerer at det i 2017 er 200 år siden James Parkinson beskrev Parkinsons sykdom for første gang.

Internasjonal kampanje for parkinsonsaken

Den internasjonale kampanjen #uniteforparkinsons markerer at det i år er 200 år siden Parkinsons sykdom ble beskrevet for første gang. Du kan nå delta i kampanjen med dine egne innlegg, bilder eller plakater. Ditt budskap teller. Ved å støtte kampanjen bidrar du til å skape et globalt fokus på Parkinsons sykdom!

Les mer...

Generalsekretær Magne Wang Fredriksen (t.v) mener det må på plass nasjonale faglige retningslinjer for parkinson.

Lager nasjonal strategi for hjernehelse

Regjeringen lager nå en egen strategi for hjernehelse for å utvikle bedre tjenester. - Regjeringen vil gi et bedre tilbud til pasienter med nevrologisk sykdom. Derfor lager vi en nasjonal strategi for hjernehelse. Vi er svært opptatt av mer forskning slik at vi bedre kan forhindre disse sykdommene og behandle pasientene best mulig, kunngjorde statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie under dagens toppmøte om hjernesykdommer, hvor Norges Parkinsonforbund deltok.

Les mer...

Krever nasjonale faglige retningslinjer

I dagens «toppmøte» om hjernehelse med statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie, vil generalsekretær Magne Wang Fredriksen kreve at det utarbeides nasjonale faglige retningslinjer for Parkinsons sykdom. Kravet om nasjonale faglige retningslinjer ble støttet av et flertall i Stortingets helse- og omsorgskomité allerede under behandlingen av statsbudsjettet for 2014.

Les mer...

Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson

Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson

15.03.2017

Norge blir første land utenfor USA som grunnleggeren av treningskonseptet PWR! ( Parkinson Wellness Recovery) Dr. Becky Farley besøker for å holde sertifiseringskurs for fysio- og ergoterapeuter. - Dette er en unik mulighet for norske terapeuter til å ta i bruk et nytt fleksibelt treningsverktøy som kan tilpasses ulike funksjonsnivåer. Det vil ha stor betydning for mennesker med parkinson som tilbys denne treningen, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen.

Les mer...

Svært utbredt med impulskontrollforstyrrelser

13.03.2017

En ny studie gjennomført av forskere ved Nasjonal kompetansetjeneste for bevegelsesforstyrrelser (NKB) i Stavanger viser at omkring 30 prosent av mennesker med Parkinsons sykdom har impulskontrollforstyrrelser. Det skal være første gang her i landet det dokumenteres et så høyt tall for impulskontrollforstyrrelser. Spesielt brukere som benytter dopaminagonister er utsatt.

Les mer...

Bent Høie vil vurdere Helsedirektoratets anbefaling om at det utarbeides en strategiplan for hjernehelse.

Økt fokus på hjernehelse

Det er store forskjeller i behandlingstilbudet for mennesker med parkinson og andre diagnosegrupper innen hjernesykdommer. Helse- og omsorgsminister Bent Høie har mottatt en omfattende statusrapport om hjernehelse fra Helsedirektoratet. I mars inviterer Høie og statsminister Erna Solberg til "toppmøte" om hjernehelse.

Les mer...

Nytt liv med apomorfinpenn

Vi har fulgt Bjørn Olav Soknes fra Trondheim før, under og etter behandling med apomorfin ved St. Olavs Hospital. - Jeg har fått tryggheten tilbake. Nå har jeg pennen med meg, og vet at jeg kan få meg selv i gang igjen i løpet av fem-ti minutter. Det ble et helt nytt liv, forteller Soknes, som har hatt parkinson siden 2008.

Les mer...

SE: Parkinson

Se våre nye videoer med Mona, Thor og Susan.

Les mer...

Vil du delta på kurs med Audun Myskja?

10.01.2017

Musikkterapeut og overlege Audun Myskja inviterer deg som har parkinson, eller er pårørende til å lære mer om egenomsorgskonseptet "Parkinson - Hva kan jeg gjøre selv?" fredag 10. februar i Ski. I samråd med aktuelle fagmiljøer, brukere og Norges Parkinsonforbund har Myskja satt sammen de beste mestringstiltakene vi i dag kjenner til og vil dele dem med deg.

Les mer...

Fire nye prosjekter fikk støtte fra ExtraStiftelsen

15.12.2016

Norges Parkinsonforbund har blitt tildelt kr 836.000 kr i støtte til fire prosjekter som skal gjennomføres i 2017. Støtten går til besøkstjenester i lokal- og fylkesforeningene, en brosjyre om depresjon, fatigue og apati, et temaseminar for pårørende om impulskontrollforstyrrelser og et verkstedsseminar for personer med parkinson som bor alene.

Les mer...

Over 100 spørsmål til nevrologen

Det var stor interesse for å stille nevrolog Arnulf Hestnes spørsmål under dagens nettmøte, hvor de ble sendt inn over 100 spørsmål om ulike temaer knyttet til parkinson. Mange var spesielt opptatt av medisinering.

Les mer...

Du kan oppleve Light of Day-konsert i Oslo 8. desember.

Light of Day Oslo 2016: Konsert til inntekt for parkinsonforskning

24.11.2016

Torsdag 8. desember kommer igjen Light of Day-turnéen til Norge, hvor flere store amerikanske og norske artister spiller til inntekt for forskning på parkinson. Du kan møte opp å få en minnerik musikalsk opplevelse og samtidig støtte parkinsonsaken.

Les mer...

Filmen «LIVs LIV»: Rått, herlig og ærlig

23.11.2016

I seks år har to dokumentarfilmskapere filmet forfatter Liv Køltzow, som har Parkinsons sykdom. Den sterke og personlige filmen "LIVs LIV" er nå ute. Filmskaperne håper filmen vil bidra til mer åpenhet og større forståelse for de som rammes av parkinson.

Les mer...

- Logopeden må finne ut hva som passer for den enkelte. All trening nytter, sier logoped Katrine Kvisgaard etter å ha deltatt på nettmøte.

Nettmøte med logoped: - Trening hjelper!

17.11.2016

- Det å trene stemmen bør ses på som like viktig som å trene kroppen generelt. Det dreier seg om muskler som svekkes, også i taleapparatet, påpeker logoped Katrine Kvisgaard, etter å ha besvart et stort antall spørsmål om stemme og svelg under gårsdagens nettmøte på parkinson.no. Kvisgaard understreker viktigheten av at mennesker med parkinson starter tidlig med trening for å etablere gode rutiner og holde stemmen på et best mulig nivå så lenge som mulig.

Les mer...

Støtte til tre parkinsonprosjekter

15.11.2016

Parkinsonforeningene i Møre og Romsdal, Østerdalen og Nord-Trøndelag kan i dag juble for 30 000 kr hver i støtte til å gjennomføre ExtraExpress-prosjekter lokalt. ExtraStiftelsen har tildelt 207 prosjekter over hele landet omkring 4,8 mill kr.

Les mer...

Nettmøte: Har du spørsmål om stemme og svelg?

09.11.2016

Forskning viser at 89 prosent av alle med parkinson vil få problemer med talen på ett eller annet tidspunkt. I Norges Parkinsonforbunds spørreundersøkelse 2016 fremkommer det at under 2 av 10 går til logoped, mens nesten 4 av 10 opplyser at de ikke vet om de har tilgang til gratis logopedi. Nå kan du stille dine spørsmål om stemme og svelg til logoped Katrine Kvisgaard i nettmøte onsdag 16. november. Send allerede i dag inn dine spørsmål.

Les mer...

Vil videreføre unikt tilbud til pårørende

04.11.2016

Norges Parkinsonforbund og Pårørendesenteret i Oslo (PIO-senteret) har i samarbeid nylig arrangert to unike introduksjonskurs for nye pårørende i Oslo og Akershus, og interessen for kursene, hvor pårørende til personer med forskjellige diagnoser har deltatt, har vært stor. - Vi vil arbeide for at disse viktige introduksjonskursene for pårørende blir et vedvarende tilbud flere steder i landet, og ikke bare disse to første kursene som nå er gjennomført i Oslo, sier helsefaglig rådgiver Ragnhild Støkket i Norges Parkinsonforbund.

Les mer...

Lansering av ParkinsonNet-modellen til Norge.

- Dette er en milepæl i Norges Parkinsonforbunds historie

03.11.2016

Helse- og omsorgsminister Bent Høies lansering av nederlandske ParkinsonNet her i landet var et høydepunkt under Helsekonferansen 2016. Forbundsleder Knut-Johan Onarheim sier det er en milepæl i Norges Parkinsonforbunds historie. - ParkinsonNet har blitt lansert med fynd og klem, og alle rundt oss er begeistret for det de hører når det gjelder ParkinsonNet, peker han på i sin oppsummering av Helsekonferansen 2016.

Les mer...

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

01.11.2016

En dag for håp og optimisme: Helse- og omsorgsminister Bent Høie presenterte i dag under åpningen av Helsekonferansen 2016 tankene bak etableringen av ParkinsonNet her i landet. - Parkinson og ParkinsonNet er et lokomotiv på måten vi også tenker vi skal gi tilbud til andre pasienter med kroniske sykdommer i framtiden, fortalte statsråden. Planlegging og gjennomføring av prosjektet skjer i nært samarbeid med Norges Parkinsonforbund.

Les mer...