Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

ExtraExpress: Tidenes tildeling

ExtraStiftelsen har gjennom tilskuddsordningen ExtraExpress gitt Oslo og Akershus Parkinsonforening og Sør-Trøndelag Parkinsonforening støtte til å gjennomføre aktiviteter innen dans, sykling, kulturtreff og friluftscamp. Aldri tildligere har så mange parkinsonprosjekter i regi av foreningene fått støtte.

16.05.2017 | Les mer...

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

- For oss er dette en gledens dag på alle måter. Det er fantastisk at vi har klart å samle de som har utviklet dette i Nederland, norske myndigheter, politikere, fagmiljøene og brukerorganisasjoner. Dette må bli bra, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen i Norges Parkinsonforbund, etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie offisielt lanserte en norsk versjon av den nederlandske ParkinsonNet-modellen her i landet.

21.04.2017 | Les mer...

Ny filmserie: Livet med parkinson

Se vår nye animasjonsfilmserie "Livet med Parkinson", som handler om en helt vanlig familie på fire der pappa får Parkinsons sykdom. De seks gripende filmene beskriver ulike symptomer ved sykdommen.

12.04.2017 | Les mer...


Internasjonal kampanje for parkinsonsaken

#uniteforparkinsons markerer at det i 2017 er 200 år siden James Parkinson beskrev Parkinsons sykdom for første gang.

Den internasjonale kampanjen #uniteforparkinsons markerer at det i år er 200 år siden Parkinsons sykdom ble beskrevet for første gang. Du kan nå delta i kampanjen med dine egne innlegg, bilder eller plakater. Ditt budskap teller. Ved å støtte kampanjen bidrar du til å skape et globalt fokus på Parkinsons sykdom!

Les mer...

Krever nasjonale faglige retningslinjer

I dagens «toppmøte» om hjernehelse med statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie, vil generalsekretær Magne Wang Fredriksen kreve at det utarbeides nasjonale faglige retningslinjer for Parkinsons sykdom. Kravet om nasjonale faglige retningslinjer ble støttet av et flertall i Stortingets helse- og omsorgskomité allerede under behandlingen av statsbudsjettet for 2014.

Les mer...

Lager nasjonal strategi for hjernehelse

Generalsekretær Magne Wang Fredriksen (t.v) mener det må på plass nasjonale faglige retningslinjer for parkinson.

Regjeringen lager nå en egen strategi for hjernehelse for å utvikle bedre tjenester. - Regjeringen vil gi et bedre tilbud til pasienter med nevrologisk sykdom. Derfor lager vi en nasjonal strategi for hjernehelse. Vi er svært opptatt av mer forskning slik at vi bedre kan forhindre disse sykdommene og behandle pasientene best mulig, kunngjorde statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie under dagens toppmøte om hjernesykdommer, hvor Norges Parkinsonforbund deltok.

Les mer...

Spennende parkinsonforskning

Spennende parkinsonforskning

I siste utgave av Parkinsonposten kan du lese mer om den omfattende parkinsonforskningen som pågår ved Rikshospitalet. - Først og fremst er målet å forstå hvilke mekanismer som er involvert i sykdommen, forteller Mathias Toft.

Les mer...

Svært utbredt med impulskontrollforstyrrelser

13.03.2017

En ny studie gjennomført av forskere ved Nasjonal kompetansetjeneste for bevegelsesforstyrrelser (NKB) i Stavanger viser at omkring 30 prosent av mennesker med Parkinsons sykdom har impulskontrollforstyrrelser. Det skal være første gang her i landet det dokumenteres et så høyt tall for impulskontrollforstyrrelser. Spesielt brukere som benytter dopaminagonister er utsatt.

Les mer...

Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson

Norge først ute med kurs i ny treningsmetode for parkinson
15.03.2017

Norge blir første land utenfor USA som grunnleggeren av treningskonseptet PWR! ( Parkinson Wellness Recovery) Dr. Becky Farley besøker for å holde sertifiseringskurs for fysio- og ergoterapeuter. - Dette er en unik mulighet for norske terapeuter til å ta i bruk et nytt fleksibelt treningsverktøy som kan tilpasses ulike funksjonsnivåer. Det vil ha stor betydning for mennesker med parkinson som tilbys denne treningen, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen.

Les mer...

Dette skjer

mai
22
Bowling
(Bodø og Omegn Parkinsonforening)
Royal Bowling, Radisson hotel, Bodø
mai
22
Bowling
(Aust-Agder Parkinsonforening)
Arendal Bowling
mai
22
Parkinson-nyttig trening mandager, Sandefjord
(Vestfold Parkinsonforening)
Fokus Helse og trening, Aagaards plass 5, Sandefjord
mai
23
Stavgang til Keiservarden.
(Bodø og Omegn Parkinsonforening)
Oppmøte i Maskinisten.
mai
23
Trening- individuell og felles - Ottestadhallen
(Hamar og omland)
Ottestadhallen 2. et. - Gubberudvegen 40, 2312 Ottetstad.
mai
23
Bowling
(Vest-Agder Parkinsonforening)
Lucky bowl på Lund

Nyhetsbrev


Fylkes- og lokalforeninger