Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Parkinson i 200: Kommer du til Stavanger?

Hold allerede nå av dagene fredag 29. september - søndag 1. oktober! Da inviterer parkinsonforeningene i Rogaland og Hordaland under overskriftene "nytt liv" - "nye utfordringer" - "nye venner", til et faglig, sosialt og underholdende arrangement, som en del av 200-årsmarkeringen av Parkinsons sykdom.

24.05.2017 | Les mer...

Over en million kroner i prosjektstøtte fra ExtraStiftelsen

Vi er takknemlige for å motta finansiering til 4 nye prosjekter fra ExtraStiftelsen. Med dette skal vi utarbeide en podkastserie, utvikle informasjonsmateriell om trening og arrangere ulike aktivitetsdager. Vi gleder oss!

15.06.2017 | Les mer...

Konsert med Lars Bremnes

Norges Parkinsonforbund inviterer som en del av 200 årsjubileet for James Parkinsons beskrivelse av Parkinsons sykdom til konsert med Lars Bremnes i Kulturkirken Jakob i Oslo 12. oktober.

30.05.2017 | Les mer...


Parkinson Unity Walk-suksess i Trondheim

Vi gikk sammen for fellesskap og livskvalitet under helgens Parkinson Unity Walk Trondheim 2017. Arrangementet samlet mange mennesker fra hele landet, og vi fikk markert parkinsonsaken på en positiv måte.

Les mer...

ExtraExpress: Tidenes tildeling

ExtraStiftelsen har gjennom tilskuddsordningen ExtraExpress gitt Oslo og Akershus Parkinsonforening og Sør-Trøndelag Parkinsonforening støtte til å gjennomføre aktiviteter innen dans, sykling, kulturtreff og friluftscamp. Aldri tildligere har så mange parkinsonprosjekter i regi av foreningene fått støtte.

Les mer...

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

Bent Høie lanserte ParkinsonNet i Norge

- For oss er dette en gledens dag på alle måter. Det er fantastisk at vi har klart å samle de som har utviklet dette i Nederland, norske myndigheter, politikere, fagmiljøene og brukerorganisasjoner. Dette må bli bra, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen i Norges Parkinsonforbund, etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie offisielt lanserte en norsk versjon av den nederlandske ParkinsonNet-modellen her i landet.

Les mer...

Ny filmserie: Livet med parkinson

Se vår nye animasjonsfilmserie "Livet med Parkinson", som handler om en helt vanlig familie på fire der pappa får Parkinsons sykdom. De seks gripende filmene beskriver ulike symptomer ved sykdommen.

Les mer...

Internasjonal kampanje for parkinsonsaken

#uniteforparkinsons markerer at det i 2017 er 200 år siden James Parkinson beskrev Parkinsons sykdom for første gang.

Den internasjonale kampanjen #uniteforparkinsons markerer at det i år er 200 år siden Parkinsons sykdom ble beskrevet for første gang. Du kan nå delta i kampanjen med dine egne innlegg, bilder eller plakater. Ditt budskap teller. Ved å støtte kampanjen bidrar du til å skape et globalt fokus på Parkinsons sykdom!

Les mer...

Krever nasjonale faglige retningslinjer

I dagens «toppmøte» om hjernehelse med statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie, vil generalsekretær Magne Wang Fredriksen kreve at det utarbeides nasjonale faglige retningslinjer for Parkinsons sykdom. Kravet om nasjonale faglige retningslinjer ble støttet av et flertall i Stortingets helse- og omsorgskomité allerede under behandlingen av statsbudsjettet for 2014.

Les mer...

Dette skjer

juni
27
Sommerstart med treff i maritimt miljø på Lille Skansen.
(Sør-Trøndelag Parkinsonforening)
Serveringsstedet Lille Skansen - Ila (Der Fosenferja gikk ut i gamle dager.)
juni
28
Midtsommercamp ved Baklidammen i Bymarka (østsiden av vannet)
(Sør-Trøndelag Parkinsonforening)
Baklidammen - gå fra parkering mot demning, men følg stien til venstre før demningen.
juli
03
Bowling
(Bodø og Omegn Parkinsonforening)
Royal Bowling, Radisson hotel, Bodø
juli
04
Sommertur 2017 til Flor & Fjære
(Rogaland Parkinsonforening)
Flor & Fjære
juli
18
Basssengtrening i varmebasseng hver tirsdag kl 11.00. Siste trening før sommeren 27.6
(Nord-Trøndelag Parkinsonforening)
Helsegym 1 - Leklemsåsen
aug.
22
Medlemsmøte
(Rogaland Parkinsonforening)
Skipper Worse, Ledaal, Stavanger

Nyhetsbrev


Fylkes- og lokalforeninger