Norges Parkinsonforbund
Skriftstørrelse: A A+ A++

Filmer

Her finner du en oversikt over aktuelle parkinson-filmer produsert av og for Norges Parkinsonforbund og av eksterne bidragsytere. Du kan også bestille filmer i vår nettbutikk.


Film fra danseterapiprosjektet - danseglede

Norges Parkinsonforbund har fått midler fra ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering til å gjennomføre danseterapiprosjektet "danseglede" for personer med Parkinsons sykdom. Danseterapitreningen ble organisert i to grupper med deltakere over og under 67 år. Det er produsert en film som illustrerer noen av danseøvelsene. Produksjonsår: 2014.

Les mer...

Film fra Parkinson Unity Walk Vestfold 2014

Vestfold Parkinsonforening arrangerte i samarbeid med Norges Parkinsonforbund 26. april 2014 den første Parkinson Unity Walk her i landet. Forbundet har produsert en film fra arrangementet i Sanderfjord. Produksjonsår: 2014.

Les mer...

Filmer fra åpent møte om avansert behandling

Norges Parkinsonforbund har arrangert et åpent møte om avansert behandling i Bergen. Arrangementet ble sendt direkte på vår hjemmeside. Filmene fra de fire foredragene er nå tilgjengelige. Produksjonsår: 2013.

Les mer...

Filmer av Anders Leines

Anders Leines har levd med parkinson-diagnosen i flere år. Han har produsert tre filmer som viser hvordan han tar i bruk treningsmetoden LSVT BIG for å holde sykdommen i sjakk.

Les mer...

LSVT LOUD/BIG Sertifiseringskurs i Sandvika 26. - 27. oktober 2012

Norges Parkinsonforbund og LSVT Global arrangerte i oktober 2012 det første LSVT-sertifiseringskurset her i landet for fysioterapeuter, ergoterapeuter og logopeder. Anders Leines har laget en film fra LSVT-kursene. Produksjonsår: 2012.

Les mer...

Stemme, kropp og rytme

Etter noen år med parkinsonisme opplever mange at det er svært krevende og kanskje umulig å være like fysisk aktiv som tidligere. Dette skyldes den økende muskelspenningen, stivhet, gange- og balanseproblemer eller problemer med å starte all form for bevegelse. Det er derfor viktig for mennesker med parkinsonisme å etablere gode treningsvaner.

Les mer...

Shaken, not stirred

Med utgangspunkt i det kjente James Bond-uttrykket "shaken, not stirred"er det produsert tre reklamefilmer for forbundet. Det har også blitt laget en reklamesnutt for radio. Produksjonsår: 2007

Les mer...

Livet med Parkinsons sykdom - en filmsamling

Norges Parkinsonforbund presenterer en rekke ulike filmer hvor flere mennesker står fram og forteller om livet med Parkinsons sykdom.

Les mer...

Treningstips

En film med tips til deg som har lyst til å komme igang med trening. Filmen inneholder også eksempler på øvelser du kan gjøre hjemme.

Les mer...

Maratonmannen

Roar Eikenes var en aktiv løper da han fikk Parkinsons sykdom. Sykdommen satte en stopper for løpingen, helt til Roar bestemte seg for å ta kontrollen tilbake. Han ville løpe New York Maraton med Parkinsons sykdom. I denne filmen kan du se hvordan det gikk.

Les mer...

Parkinsondagen 2013

Norges Parkinsonforbund arrangerte i forbindelse med Den internasjonale parkinsondagen 2013 et åpen møte i Gamle Logen. Se intervjuer med foredragsholdere. Hele arrangementet under Parkinsondagen 2013 kan sees her.

Les mer...

Parkinsondagen 2012

Norges Parkinsonforbund arrangerte i forbindelse med Den internasjonale parkinsondagen 2012 et åpen møte i Gamle Logen. Se intervjuer med foredragsholdere.

Les mer...

Parkinsondagen 2. april 2009

Fikk du ikke vært til stede under markeringen av Parkinsondagen 2009? Nå kan du se filmer fra arrangementet i Gamle logen i Oslo 2. april.

Les mer...